Waarom houten omheiningen?

Er zijn heel wat opties op de markt om je geliefde viervoeter binnen de grenzen van zijn groene grasweide te houden. Denk maar aan omheiningen van stroomlint, metalen buizen, maar onze voorkeur blijft nog steeds de vertrouwde houten omheining. Maar waarom?

Hout = Veiligheid

Het paardenwelzijn staat voorop. Daarom kiezen we steeds voor de meest diervriendelijke maar ook veilige omheining … en dat is zonder meer de omheining in het hout. Ten opzichte van een omheining van stroomdraad of stroomlint, is een houten omheining vele malen sterker en betrouwbaarder. Vooral in het zomerseizoen, waar paarden veel op de wei staan of bij jonge paarden in de opfok, moet er een betrouwbare omheining zijn die niet snel kapot gaat op het moment dat de paarden er tegenaan zouden stoten.

ONTDEK ONZE TYPES OMHEININGEN

Duurzaamheid

Maar buiten dat iedereen natuurlijk een veilige omheining wil hebben, is het natuurlijk extra fijn als deze omheining ook nog lang mee gaat. Na meerdere manieren te testen maken wij bij Veld Omheiningen gebruik van twee methodes die de levensduur van onze Grenen omheiningen preventief verlengt. Bij de methode Creosoteren wordt het hout onder vacuüm en hoge druk geïmpregneerd met het milieuvriendelijke product creosotolie. Het hout krijgt hiervan een donkerdere kleur en is beter beschermd tegen weer, wind en grondwater. Bij onze andere methode Ultrafix. Ook deze milieuvriendelijke methode beschermt het hout tegen weer, wind en is waterafstotend.  Door één van deze methodes toe te passen, geven wij onze omheiningen een levensduur tot wel 20 jaar.

 

Mag het ietsje anders?

 • Denk dan aan hardhout met een levensduur van +30 jaar
 • Of ontdek de Ultrafix omheining

  Het nieuwste op dit gebied is hekwerk van Ultrafix®. Deze nieuwe houttechnologie is een perfect alternatief voor gecreosoteerde producten en is een mooi, betrouwbaar en uiterst duurzaam eindproduct. Ultrafix omheining is verkrijgbaar met een keurmerk voor duurzaam bosbeheer en wordt geleverd met KOMO-keurcertificaat.

  • Hout van duurzaam beheerde bossen
  • Waterafstotend
  • Volledig ongevaarlijk voor de mens, milieu en omgeving
  • Licht groen/bruine kleur die onder invloed van UV (zonlicht) verandert naar licht grijsgroen.