Een propere en optimale weide voor je paard?? Het kan met …

DM.Equine profileert zich meer en meer als kwalitatieve all-in project ontwikkelaar. Het kwaliteitslabel heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van pistes, het installeren van omheiningen alsook het totaal plaatje van je weides en infrastructuur te ontwikkelen.

Danny De Mol deelt graag zijn ervaring, want “de veiligheid en het comfort van onze viervoeters staat centraal,” klink het. Een propere weide is niet alleen mooi om naar te kijken maar geeft ook een betere levensstandaard voor je paard!

“Je kent het wel, regelmatig moet je de ‘blotter’ uithalen alsook een schop om je weide proper te houden. Je loopt het terrein af om uitwerpselen te verwijderen en overgebleven plukken gras te blotten…” volgens Danny kan het echter eenvoudiger. “Een schaap of geit in je weides! Dat helpt al heel wat … ”

“Paarden grazen niet waar ze hun boodschap hebben gedaan. Je kan natuurlijk dagelijks de uitwerpselen verwijderen, maar een andere optie is gewoon een leuke metgezel voor je viervoeter. Schapen en  geiten zijn niet alleen aangenaam gezelschap voor je paard, ze helpen ook bij het onderhoud van de weides, ze zijn immers minder kieskeurig.”

Maar dat heeft natuurlijk wel een gevolg

“Het is nuttig, maar je moet uiteraard je omheining iets aanpassen. Daarom is het belangrijk in dat geval een weideomheining te voorzien met draadgaas. Het draadgaas voorkomt dat de schapen en geiten door de onderste of middelste regel van je omheining kunnen ontsnappen.”