Drie aandachtspunten bij de ontwikkeling van je perfecte piste! - DM.Equine

Drie aandachtspunten bij de ontwikkeling van je perfecte piste!

Je wilt graag een eigen piste maar weet niet goed hoe eraan te beginnen? Je wil een piste die helemaal beantwoordt aan de behoefte van jezelf als ruiter en je paard? Ons team staat altijd voor je klaar voor vrijblijvend advies! In de tussentijd geven we je echter al graag enkele aandachtspunten mee.

In de eerste plaats is de locatie erg belangrijk. Ligt je piste in het groen tussen verschillende bomen en hagen of eerder op een open vlakte? Bomen en hagen geven wel beschutting tegen de wind maar je moet er rekening mee houden dat dit een invloed zal hebben op je piste. Het is ook belangrijk om te weten op wat voor ondergrond je je piste wil aanleggen. In principe kan een piste op bijna elke ondergrond geplaatst worden maar de bodem speelt hierbij een belangrijke rol. Een bodem met veel stenen of leemgrond vraagt een andere aanpak dat een piste op vlakke zandgrond.

Het is ook belangrijk om erover na te denken hoe groot je wilt dat je piste wordt. Vaak wordt er voor 20 x 40 gekozen als het om een piste voor privégebruik gaat hoewel een 20 x 60 poste ook regelmatig gekozen wordt. Een professionele piste moet natuurlijk groter zijn. Daarom is het van belang dat je op voorhand nadenkt en aangeeft waarvoor je de piste precies zal gebruiken. Als jij de enige persoon bent die de piste zal gebruiken, is het natuurlijk niet nodig om een piste van 35 x 70 te bouwen. Als je regelmatig met meerdere personen in de piste rijdt, zal een grotere afmeting wel de juiste keuze zijn.

Een derde belangrijk punt is de onderlaag en de drainage. De onderbouw van je piste is van groot belang, anders zal de toplaag ook nooit goed zijn. De drainage lijkt misschien in eerste instantie niet van het grootste belang maar je wil natuurlijk niet dat er water op je piste blijft staan als het enkele dagen geregend heeft.

Deze drie factoren zijn slechts een fractie van wat er van belang is. Neem daarom zeker contact met ons op als je graag een piste laat aanleggen. We zoeken met jou graag naar de perfecte oplossing!

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie & Privacy Policy