Eb- & Vloed pistes - DM.Equine
EB - & VLOED PISTES

Aanleg
Binnen & buiten
pistes.

Een eb- en vloedpiste is het perfecte systeem voor zowel binnen- als buitenpistes. De piste wordt door het systeem op een constante vochtigheidsgraad gehouden.

De vochtigheidsgraad van de piste wordt permanent gemeten door een sensor. Indien de vochtigheidsgraad te laag of te hoog is wordt dit bijgestuurd via het drainagesysteem.

Zo kan er 24 op 24 gebruik gemaakt worden van de piste. Je bent dus weersonafhankelijk.

DM.Equine blikt terug op een jarenlange ervaring in het aanleggen van binnen- en buitenpistes. Dit voor alle disciplines.

DE WERKING

Het oppervlak krijgt zijn constante basisvochtigheid en zijn elasticiteit door het capillaire effect van het zand. Het zand trekt vocht uit de onderste zandlaag naar de bovenste laag. Sensoren behouden het gewenste vochtgehalte, zodat sproeiers overbodig worden. 

Een eb en vloed bodem kan via drainagebuizen water afvoeren, maar kan die ook aanvoeren bij droogte. Zo heeft de piste op elke centimeter hetzelfde vochtgehalte, bij vele systemen kun je ook de vochtigheidsgraad van de piste aanpassen naargelang de discipline die je wenst uit te voeren.

Hoger vochtigheidsgraad onder de toplaag: zo wordt het rijoppervlak steviger voor jumping en bijvoorbeeld menners. 

Lagere vochtigheidsgraad onder de toplaag: de piste wordt flexibeler voor het dressuurpaard.

Onze full-service

Expertise in Totaal projecten en paardenpistes

Van tijdelijk tot definitieve piste. DM Equine kan bouwen op een jarenlange ervaring en expertise. Twijfel je zelf over het aanleggen van een eigen paardenpiste? Laten ons u dan assisteren in het maken van de juiste keuzes.

Galoppiste

Een ideale conditietraining voor je paard voer je uit op een galoppiste. Deze is een welkome variatie op de dagelijkse opleiding. Voor de galoppiste kunnen we u verschillende soorten bodems aanbieden, allen op maat gemaakt om aan uw behoeften te voldoen!

Longeercirkels

Ook longeercirkels beschikken best over een goede bodem. Een longeerpiste is de ideale plek om grondwerk doen en om jongen paarden op te leiden. Het is belangrijk dat er een perfecte balans tussen stabiliteit, veerkracht en gebruik is.

VRAGEN?

Contacteer ons
Vrijblijvend

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie & Privacy Policy