Modder en blubber zijn verleden tijd in de paddock! - DM.Equine

Modder en blubber zijn verleden tijd in de paddock!

Een goed onderhouden paddock is tegenwoordig meer must dan luxe! Het is een nat jaar, en vermoedelijk wordt het er niet beter op… om je weides in optimale conditie te houden is het daarom belangrijk je paarden op regelmatige basis ook uit te laten in de (winter/regen)paddock!

Het belangrijkste bij de aanleg van een paddock is een goed doorlatende, thans stevige ondergrond. “De tijd dat een paddock een modderpoel is, is verleden!” Allereerst al omwille van de gezondheid van je paard. Een losse, doorlatende ondergrond die in extreem natte omstandigheden toch droog blijft, is een must om ziektes zoals ‘mok’ te vermijden.

Verder dient de ondergrond voldoende stevig te zijn, zodoende de pezen in de paddock niet te zwaar overbelast geraken. “Een losse bovengrond en stevige, thans flexibele en waterdoorlatende ondergrond zijn een must!”

Meer info? Neem contact met ons op!

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie & Privacy Policy