Drie kenmerken van een veilige paardenweide - DM.Equine

Drie kenmerken van een veilige paardenweide

Onze paarden staan graag buiten maar iedereen paardenliefhebber weet dat een ongeluk op weide snel gebeurd is. Eén van de voornaamste oorzaken voor ongevallen op weide is een onveilige omheining. Maar hoe weet je of je paardenomheining wel veilig is? We geven graag enkele basisregels mee!

In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat er geen splinters of scherpe randen uitsteken. Controleer daarom altijd of de palen van een houten omheining wel goed gladgeschaafd en afgerond zijn. Hetzelfde geldt voor de dwarsbalken. Je wil natuurlijk niet dat je paard zich hier pijn aan doet.

Daarnaast is een goed zichtbare afrastering van belang. Paarden zijn vluchtdieren dus de kans bestaat dat ze het af en toe op een lopen zetten. Ze moeten in dat geval goed kunnen zien waar de omheining precies staat zodat ze hier op tijd voor kunnen afremmen. Een duidelijk zichtbare, houten omheining is hier perfect voor. Eventueel kan dit aangevuld worden met een schrikdraad.

Ten slotte is het ook erg belangrijk dat de omheining hoog genoeg is en dat de balken dik genoeg en van voldoende kwaliteit zijn. Als je paard immers beslist om toch tegen de omheining aan te lopen, heb je natuurlijk liever dat de omheining beschadigd geraakt dan je paard zelf.

Dit zijn uiteraard slechts enkele algemene regels. Als je advies op maat wil, mag je ons altijd contacteren.

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie & Privacy Policy