De Schuiltstal ... geen overbodige luxe in zomer en winter. - DM.Equine

De Schuiltstal … geen overbodige luxe in zomer en winter.

Over een ‘echte zomer’ kunnen we momenteel nog niet spreken. Het ene moment lijkt het alsof je in het Zuiden van Italië bent, het andere moment waan je je in oktober en kijk je na een boswandeling alvast uit naar een kop warme chocomelk. Dit wisselvallige weer is voor je paard ook niet ideaal en als je paard momenteel veel tijd op weide doorbrengt, kan dit het perfecte moment zijn om te investeren in een goede schuilstal. Een schuilstal zorgt ervoor dat paarden zich veilig voelen en beschermt hen tegen de zon of gure weersomstandigheden. Als wij een schuilstal ontwerpen, is de veiligheid van de paarden altijd het uitgangspunt. Maar wat zijn hierbij de aandachtspunten?

Voldoende plaats

Het is natuurlijk belangrijk dat de schuilstal voldoende groot is. Onze experts bespreken graag het gewenste formaat met jullie. Wij gaan ervan uit dat er altijd minstens één of twee paarden moeten kunnen liggen in de stal maar natuurlijk kan een schuilstal altijd groter gemaakt worden indien de klant dit wenst.

Materialen

Naast de grootte van de stal, spelen natuurlijk ook de materialen die gebruikt worden een belangrijke rol. Aan de binnenkant van de stal is een versteviging zoals bijvoorbeeld een betonplex aangewezen. Dit is een sterk materiaal waarop een epoxylaag is aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de plaat hard en waterdicht is. Een dergelijke plaat zal ervoor zorgen dat paarden zich niet kunnen bezeren als ze bijvoorbeeld door de schuilstal heen stampen. Meer nog: het zorgt ervoor dat door de latten heen stampen vrijwel onmogelijk wordt.

Isolatie

Ook wat betreft isolatie vereist een schuilstal een specifieke aanpak. De isolatielaag moet condensatie voorkomen zodat er geen druppels op het dak zich kunnen vastzetten. Deze laag dempt ook het kletterende geluid van hagel of hevige regenval. Hierdoor zullen je paarden rustiger zijn tijdens regenweer en minder zenuwachtig zijn. Eventueel kan een schuilstal ook van een dakgoot voorzien worden. Op die manier wordt regenwater opgevangen en wordt wateroverlast rond de stal voorkomen.

Wil je zelf ook een schuilstal in je weide plaatsen? Aarzel dan zeker niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen!

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie & Privacy Policy