De perfecte paardenpiste? Dat kan zo ... - DM.Equine

De perfecte paardenpiste? Dat kan zo …

Je wil een perfecte paardenpiste? Dan ben je bij DM.Equine aan het juiste adres. Droom je van een eigen piste, dan hangt veel van je vooropgestelde budget af. Je kan ook steeds zelf proactief en weldoordacht een eigen plan opstellen om die droom in stappen waar te maken. Maar wat maakt een perfecte piste?

Een goede piste vraagt de nodige kennis. Je wil dat je paard zich optimaal zonder mogelijkheid op blessures kan bewegen tijdens zijn of haar training. Daarom is het belangrijk van in het begin de juiste opbouw te hanteren voor het beste eindresultaat. Maar waar moet je nu op letten?

Alles staat of valt met het hanteren van de juiste opbouw. Voor je deze kan selecteren is het belangrijk te weten wat de huidige staat van je ondergrond is. Elk bedrijf heeft zijn eigen visie op de onderlaag en structuur van de drainagelaag. Een paardenpiste draineert anders dan bijvoorbeeld een gazon of algemeen grasveld, laat je op dit gebied dus zeker door een expert in paardenbodems begeleiden. Eenmaal je dat weet kan je nagaan welke toplaag je best kan benutten als pistezand. Heel belangrijk is dat je bovenlaag afgescheiden wordt van je onderlaag of fundering.

Eenmaal je de volledige constructie en laagopbouw beslist hebt kan je beslissen welke beregening je zal toepassen. Net zoals een goede constructie belangrijk is, is ook een goed onderhoud van je piste noodzakelijk. Laat je paardenpiste daarom tijdig nivelleren, slepen, enz.

Wil je weten hoeveel dat uiteindelijk allemaal zal kosten? Contacteer ons vrijblijvend voor een gesprek! We helpen je, je droom waar te maken van een eigen paardenpiste!

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie & Privacy Policy