Het gaat sneeuwen... enkele tips voor je paard! - DM.Equine

Het gaat sneeuwen… enkele tips voor je paard!

Het lijkt erop dat het zwaar gaat sneeuwen. Klinkt leuk maar op stal en voor je paard is het niet altijd zo evident. We geven enkele tips om ervoor te zorgen dat je paard alvast geen last zal hebben van de sneeuw!

Beweging is belangrijk. Heb je een (winter)paddock, dan is dat alvast een super plus! Het helpt je de weides in goede conditie te houden. Zorg er wel voor dat je paard niet te veel sneeuw gaat eten. Het ziet er misschien grappig uit, maar te veel sneeuw eten kan ervoor zorgen dat jouw paard verteringsproblemen of koliek krijgt!  Sneeuw is daarnaast van een hele andere temperatuur dan water. Sneeuw is vele male kouder waardoor dit van invloed kan zijn op de maag. 

Sneeuw onder de hoeven!

Pas steeds op met sneeuw onder de hoeven. Het is niet alleen heel oncomfortabel voor jouw paard, het is ook nog eens heel gevaarlijk. Je kunt ervoor kiezen om speciaal sneeuwbeslag te nemen, maar gezien de hoeveel sneeuw dat er slechts valt is dit niet meteen een win! Kies daarom om de hoeven steeds uit te krabben en ze nadien goed in te vetten.

Laat de spieren opwarmen!

Tijdens de sneeuw periodes is het kouder dan normaal. Houd hier rekening mee in je training. Wanneer het kouder is, zal je paard ook langer de tijd nodig hebben om op te warmen. Kies voor een uitgebreide warming-up, en een uitgebreide cooling-down. Bij te snel een intensieve training starten is de kans op blessures veel groter. Bij paarden die hun wintervacht nog hebben is dit van extra belang, zij hebben ook veel langer de tijd nodig om voldoende af te koelen door de dikke vacht.

Ruwvoer is belangrijk!

Zorg ervoor dat je paard zich niet gaat vervelen. Daarom is het belangrijk je paard voldoende ruwvoer te bieden in de paddock of in de weide. Verder kan extra ruwvoer ook helpen voor het metabolisme van je paard, wat een goede bescherming beidt tegen de koude!

F. © PNGTree

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie & Privacy Policy