Liever geen paard door de omheining!? Enkele tips voor een perfecte omheining! - DM.Equine

Liever geen paard door de omheining!? Enkele tips voor een perfecte omheining!

Geen enkele paardeneigenaar heeft graag een gewond paard omdat het van de schrik door de omheining springt! Heb je zelf deze angst? Hier zijn enkele tips om zeker te zijn dat je omheining perfect veilig is voor je favoriete viervoeter! Want laten we eerlijk zijn… dat is wat telt!

  • Kies voor een zichtbare omheining

Zorg dat je paard de omheining als een obstakel ziet. Dat zal je paard beletten om door de omheining te lopen bij een schrikreactie. Een houten omheining is daarom altijd aangewezen als fysieke barrière.

  • Vermijd scherpe randen en splinters

Wil je je paard zorgeloos achterlaten op je weide? Let er dan op dat het zich niet kan verwonden aan de omheining door te investeren in een piekfijn geschaafde houten omheining zonder splinters of scherpe randen.

  • Bepaal de juiste hoogte

Soms volstaat een omheining van 1,2 meter, maar alles hangt af van de omgeving waarin je weide ligt. Heb je een paard dat graag zijn kunnen laat zien, dan volstaat een afmeting van 1,2m niet vaak en dien je misschien tot zelfs 1,6m hoog te gaan. Ligt je weide langs een drukke baan, dan neem je beter ook voorzorgen!

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie & Privacy Policy